Trendyol Satıcı Paneli’ne giriş yaparken “Sorry, you have been blocked” hatasıyla mı karşılaşıyorsunuz?
Bu hata genellikle Trendyol’un güvenlik sistemi tarafından verilen bir uyarıdır. Panik yapmanıza gerek yok, çoğu zaman birkaç basit adımla sorun kısa sürede çözülebilir.
Bu durum genellikle aşağıdaki nedenlerden biriyle oluşur:
“Önbelleğe alınan resimler ve dosyalar” ile “Çerezler ve diğer site verileri” seçeneklerini işaretleyin.
Trendyol’u daha önce farklı sekmelerden açtıysanız, bu çerezler çakışma yaratabilir.
Gizli sekmede (Ctrl + Shift + N) giriş yapmayı deneyin.
Alternatif olarak Firefox, Edge veya Opera tarayıcılarını test edin.
Trendyol güvenlik sistemi, VPN IP adreslerini genellikle “şüpheli trafik” olarak algılar.
VPN aktifse kapatın ve tekrar giriş yapın.
Yeni bir IP adresi alındığında sistem engeli çoğu zaman kalkar.
Destek talebinde şu ifadeyi kullanabilirsiniz:
“Satıcı paneline girişte ‘Sorry, you have been blocked’ hatası alıyorum. IP adresim engellenmiş olabilir, kontrol edebilir misiniz?”
Böylece sistem sizi “şüpheli trafik” olarak algılamaz.
Ayrıca Trendyol hesabınıza tekil kullanıcı giriş politikası ekleyerek güvenlik riskini azaltabilirsiniz.
“Sorry, you have been blocked” hatası ciddi bir problem gibi görünse de genellikle birkaç dakikalık basit adımlarla çözülür.
Bu hata, Trendyol’un sistemsel güvenlik önlemlerinden biridir ve çoğu zaman kullanıcı kaynaklı değildir.
Sorunun tekrarlamaması için düzenli bakım, güvenli ağ kullanımı ve tarayıcı temizliği önemlidir.
Bu hata genellikle Trendyol’un güvenlik sistemi tarafından verilen bir uyarıdır. Panik yapmanıza gerek yok, çoğu zaman birkaç basit adımla sorun kısa sürede çözülebilir.
1. Hata Ne Anlama Geliyor?
“Sorry, you have been blocked” hatası, sistemin şüpheli veya yoğun trafik algıladığı bir kullanıcı isteğini engellemesi anlamına gelir.Bu durum genellikle aşağıdaki nedenlerden biriyle oluşur:
- Aynı IP adresinden kısa sürede çok fazla istek gönderilmesi
- VPN veya Proxy kullanımı
- Tarayıcı çerezlerinde Trendyol kaynaklı bir çakışma
- Güvenlik duvarı veya ağ engeli
- Trendyol’un Cloudflare güvenlik sistemi tarafından yanlış tanımlama
2. Çözüm Adımları
Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın.Adım 1: Tarayıcı önbelleğini ve çerezleri temizleyin
Chrome’da Ayarlar > Gizlilik > Tarama Verilerini Temizle bölümüne gidin.“Önbelleğe alınan resimler ve dosyalar” ile “Çerezler ve diğer site verileri” seçeneklerini işaretleyin.
Trendyol’u daha önce farklı sekmelerden açtıysanız, bu çerezler çakışma yaratabilir.
Adım 2: Farklı bir tarayıcı veya gizli sekme deneyin
Bazı eklentiler veya geçmiş veriler bu hataya sebep olabilir.Gizli sekmede (Ctrl + Shift + N) giriş yapmayı deneyin.
Alternatif olarak Firefox, Edge veya Opera tarayıcılarını test edin.
Adım 3: VPN veya Proxy kullanıyorsanız devre dışı bırakın
Trendyol güvenlik sistemi, VPN IP adreslerini genellikle “şüpheli trafik” olarak algılar.
VPN aktifse kapatın ve tekrar giriş yapın.
Adım 4: Modemi yeniden başlatın (IP yenileme)
Modeminizi kapatıp 1–2 dakika bekleyin, ardından yeniden başlatın.Yeni bir IP adresi alındığında sistem engeli çoğu zaman kalkar.
Adım 5: Trendyol Satıcı Destek ekibine başvurun
Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Trendyol Satıcı Paneli’nden veya partner.trendyol.com adresinden destek talebi oluşturun.Destek talebinde şu ifadeyi kullanabilirsiniz:
“Satıcı paneline girişte ‘Sorry, you have been blocked’ hatası alıyorum. IP adresim engellenmiş olabilir, kontrol edebilir misiniz?”
3. Bu Hatayı Önlemek İçin Ne Yapmalı?
- VPN veya uzak bağlantı yazılımlarıyla giriş yapmaktan kaçının.
- Aynı anda çok sayıda sekmeden veya cihazdan giriş yapmayın.
- Tarayıcı geçmişinizi düzenli olarak temizleyin.
- Ortak Wi-Fi ağları üzerinden giriş yapmamaya özen gösterin.
4. Şirketler İçin Profesyonel Çözüm
Birden fazla personel Trendyol panelini aynı anda kullanıyorsa, statik IP veya güvenli ağ çözümü kullanmanız önerilir.Böylece sistem sizi “şüpheli trafik” olarak algılamaz.
Ayrıca Trendyol hesabınıza tekil kullanıcı giriş politikası ekleyerek güvenlik riskini azaltabilirsiniz.
“Sorry, you have been blocked” hatası ciddi bir problem gibi görünse de genellikle birkaç dakikalık basit adımlarla çözülür.
Bu hata, Trendyol’un sistemsel güvenlik önlemlerinden biridir ve çoğu zaman kullanıcı kaynaklı değildir.
Sorunun tekrarlamaması için düzenli bakım, güvenli ağ kullanımı ve tarayıcı temizliği önemlidir.