Selamlar,
Bir süredir e-ticaretle uğraşıyorum ve artık Türkiye’den ürün almak yerine Çin’den getirme fikri kafama yatmaya başladı. Ama açıkçası biraz da çekiniyorum.
Fiyat avantajı çok cazip görünüyor. Aynı ürünü burada toptancıdan almak yerine Çin’den çok daha uyguna bulabiliyorsun. Bu da kâr marjını ciddi artırır gibi duruyor.
Ama işin diğer tarafı da var.
Daha önce hiç yurtdışından toplu ürün getirmedim ve kafamda bazı soru işaretleri var:
Ürün gerçekten göründüğü gibi gelir mi?
Gümrükte sorun yaşanır mı?
Tedarikçi güvenilir değilse ne yapılır?
Bir de işin iade kısmı var. Türkiye’de bile iade uğraştırıyor, Çin olunca nasıl çözülür hiç bilmiyorum.
Açıkçası kârlı gibi duruyor ama risk kısmını tam kestiremiyorum. Bu işi yapanlar varsa gerçekten merak ediyorum:
Siz Çin’den ürün getirip satış yapıyor musunuz?
Başlangıçta nelere dikkat etmek gerekiyor?
Gerçekten söylendiği kadar avantajlı mı yoksa dışarıdan öyle mi görünüyor?
Tecrübesi olanlar yazarsa çok iyi olur. Şu an karar aşamasındayım.
Bir süredir e-ticaretle uğraşıyorum ve artık Türkiye’den ürün almak yerine Çin’den getirme fikri kafama yatmaya başladı. Ama açıkçası biraz da çekiniyorum.
Fiyat avantajı çok cazip görünüyor. Aynı ürünü burada toptancıdan almak yerine Çin’den çok daha uyguna bulabiliyorsun. Bu da kâr marjını ciddi artırır gibi duruyor.
Ama işin diğer tarafı da var.
Daha önce hiç yurtdışından toplu ürün getirmedim ve kafamda bazı soru işaretleri var:
Ürün gerçekten göründüğü gibi gelir mi?
Gümrükte sorun yaşanır mı?
Tedarikçi güvenilir değilse ne yapılır?
Bir de işin iade kısmı var. Türkiye’de bile iade uğraştırıyor, Çin olunca nasıl çözülür hiç bilmiyorum.
Açıkçası kârlı gibi duruyor ama risk kısmını tam kestiremiyorum. Bu işi yapanlar varsa gerçekten merak ediyorum:
Siz Çin’den ürün getirip satış yapıyor musunuz?
Başlangıçta nelere dikkat etmek gerekiyor?
Gerçekten söylendiği kadar avantajlı mı yoksa dışarıdan öyle mi görünüyor?
Tecrübesi olanlar yazarsa çok iyi olur. Şu an karar aşamasındayım.