Başlangıç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kara

Kafa Üye
Öncelikle tüm forum sakinlerine selam...Ben e ticarete başlamak istiyorum ama bu konuda hiçbir bilgim yada tecrübem yok. İşe nereden başlayacağımı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...Saygılar....

Selam,

Hangi pazaryerlerinde satış yapmayı planlıyorsunuz?
Kargo gönderecek vaktiniz varmı? Bu işi ek olarak mı yoksa ana faaliyetiniz olarak mı yapacaksınız?
Bu detayları da verirseniz elimizden geldiği şekilde yardımcı oluruz.

selamlar hoş geldiniz. tabi ki yardımcı olmak isteriz. @Oba Beyi dediği gibi detayları verirseniz ona göre yönlendirme yaparız.

bu işi ilk etapta ek olarak yapmayı düşünüyorum...kargo gelip evden alırsa ürünü evdekilere bu işi yaptırabilirim

Öncelikle şirket açmanız gerekiyor. Ticaret kanuna göre satış (ticari) yapan kurum ve kişiler kazandıkları ücretten vergiye tabidir.
Ama şirket açmadan önce Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryerlerinde hangi ürünleri satacağınızı belirlemeniz gerekir. Ürün araştırması yapmalısınız. Bu ürünleri alacağınız, toptancıları bulmanız gerekiyor. Yahut çevrenizde toptancı yahut parakendeci varsa onlar ile anlaşıp sipariş geldikçe tedarik ederek gönderim yapabilirsiniz.

En önemli nokta; satacağınız ürünü bulmak. Ne satacaksınız. Trenyol'da satış yapacağınızı varsayıyorum. Trendyol üzerinde kategorilere girip çok satan ürünleri listeleyin. Daha sonra o ürünlerin toptancılarını araştırıp fiyat karşılaştırması yapmanız gerekiyor.

Kıyafet satacaksınız varsayalım; öncelikle toptancılara ulaşıp bedenlerden birer-ikişer adet alıp, Trenyol'a ekleyerek satış yapabilirsiniz. Zamanla çeşitlendirerek satış hacminizi artırabilirsiniz.

Bizim için en önemli nokta ne satacağımıza karar vermektir.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle satış yapacağınız kategori-ürün araştırması yapın. Sonra ufakta olsa başlayın. Kafanıza takılan varsa sorun bildiğimizi söyleriz.

Stoksuz satış yapabileceğiniz bir sistemi önerebilirim. Kargolamayı siz yapmazsınız.

Selamlar,
Öncelik ne satacağımızı bulmak. Gerisi geliyor zaten.
Sana yapman gerekenleri söyleyeyim. Bir kaç ay ürün araştırması yap. Bulduğun ürünleri not et kenara. Sıkılmadan araştır. Tamam sonra bakayım deme fırsat buldukça ürün araştırması yap. Zamanla ürün çeşitliliği yakalarsın. Mesela 3 ürün buldun, hemen pes etme devam araştırmaya. Aradan 6 ay geçer bir bakmışsın ürün çeşidin artıyor. Sonra yine devam... 1 yıl sonra farklı seviyeye gelirsin. Deneyim ile diyorum.

selam. uzun bir araştırma yapmanız gerekiyor. Sanalda olsa reel bir ticaret yapıyorsunuz. O yüzden zaman ayırıp ne satacağınızı belirleyin. Sonrasında hangi platformlarda satış yapacağınıza karar verin. Bir kaç aya işi çözmüş olursunuz. Toptancı araştırması ve ürün araştırması ile başlamak en mantıklı yöntem.

Geri