E-Ticaret sitesi için yazılım önerisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Safran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Safran

Kafa Üye
Selam dostlar,
E-ticaret projemiz var. Bunun içinde e-ticaret yazılımı alacağız. Bu konuda bir çok firma var ve hangisini tercih edeceğiz kafamız karıştı.

İdeasoft
T-soft
İkas
Jetteknoloji
Platinmarket
Shopgez
Ticimax
Proticaret
Akınsoft
ve nicesi :)
gibi bir çok yazılım var ve fiyat farkları var. Hangisini tercih etmemiz gerekiyor? Bunlar dışında ücretsiz bir yazılım ile mi başlangıç yapsak? Kararsız kaldık , yardım :)

Bu listede "en iyisi" diye bir cevap yok, çünkü hepsi benzer işi yapıyor. Ayrım fiyatta değil, çıkmak istediğinizde ne kadar kolay çıkabildiğinizde: ürünleri, siparişleri ve müşterileri tam olarak kendiniz dışa aktarabiliyor musunuz, URL yapısı taşınınca ne oluyor, 301'leri kim veriyor.

Seçmeden önce her firmaya aynı dört soruyu sorun: API dokümantasyonunun linki nedir, panelden tam veri ihracı alabiliyor muyum, e-fatura/e-arşiv ve pazaryeri entegrasyonları pakette mi yoksa ayrı ücret mi, ayrılırsam verileri hangi formatta veriyorsunuz. Cevaplar kısa sürede fiyat farkından daha belirleyici oluyor.

Ücretsiz yazılım (WooCommerce, OpenCart) lisans ücretini sıfırlıyor ama maliyeti hosting ve geliştiriciye kaydırıyor; fatura güncellemelerde geliyor. Ekipte teknik biri yoksa aylık kiralık paket çoğu zaman daha ucuza çıkıyor. Teknik biri varsa açık kaynak, sırf veriye ve URL'lere tam hakim olduğunuz için uzun vadede rahat.

Selam @Safran,
Listede shopgez'in ne işi var?
Hocam hepsinin mantığı aynı. Önemli olan sizin talepleriniz içerisinde ek neler var onları bilmek gerekir. Bu taleplerinize ek ücretlendirme yapıldığında maliyet durumu nedir. Önemli olan bunlar. Örnek siz stoklarınızı, muhasebe programınız ile entegre çalıştıracaksınız, pazaryerlerinde satış yapacaksınız. Bu özellikler var mı? Yoksa, ek ücret fiyatlarını kıyaslamak gerekir.

@CatCode Tercihlerimiz var sıraladık. Sistemsel olarak hepsinde bu özellikler var. Aşırı bir beklentimiz yok. Google aramalarda güçlü ve bizi yormayacak bir sistem arıyoruz.
Ücretsiz olarak düşünmüyoruz hocam. Prof destek alabilmemiz gerekiyor.
E-fatura portalı konusunu söylemeniz iyi oldu bunu ek not alıyorum. Teşekkürler.

@Oba Beyi Shopgez'i daha önce inceledim o yüzden yazdım. Alacağımız sistem olarak elenir büyük ihtimal ile. Pazaryerleri satışımız olacağı için entegre olması önceliğimiz olacak bakalım.

Hangisinde daha özgürüm ona bakarım. Beni kısıtlamayacak bir sistem olmalı. Mesela bir sitede gördüğüm bir özelliği birilerine bağlı kalmadan kendim yapabiliyor olmam lazım. Yapamadıklarım yüzünden yoksa gözüme uyku girmez. 😃
Soruya gelecek olursam Türkiye'de ikas ve ticimax en çok tercih edilen alt yapılar sanırım. En çok bu ikisini görüyorum. Fakat bir müşterinin bir e ticaret sitesine girdiğinde hangi alt yapıyı kullanıyor acaba diye footer a baktığını ya da anlamaya çalıştığını sanmıyorum. Site hızlıysa, görseller kaliteliyse, ürün açıklaması yeterli ve ödeme aşaması güven veriyorsa alışverişini tamamlar. Bende bu mantıkla ilk aşamada 60-70 bin gibi rakamları tutup tutmayacağını bilmediğim bir proje için havaya atmak istemedim. Woocommerce ile başladım yola, işimi görüyor mu evet ama hazır ticaret altyapılarında olan bazı özellikleri düzenlemek için kafa patlattırıyor bazen. Mesela kampanya eklentisi ya da sepet hatırlatma eklentisi gibi. Bu nedenle uğraşırım zamanım var diyorsanız ücretsiz sistemler olabilir ama zamanınız ve az çok bilginiz yoksa hazır sistemler ile başlamanız daha mantıklı olur.

«Google'da güçlü» kısmını aslında panelde neyi elle değiştirebildiğiniz belirliyor: ürün ve kategori için başlık/meta şablonu, filtre ve varyant URL'lerine canonical, kategori adı değişince otomatik 301. Bunlar kapalıysa site hızlı olsa da arama tarafında elinizi bağlar.
Demo görüşmesinde her firmadan kendi müşterilerinden 2 canlı site linki isteyin. robots.txt'ye ve filtreli bir kategori URL'sine bakmak 5 dakika sürüyor, broşürden çok daha fazlasını söylüyor.

Geri