İzmir’de “GençTek İdeathon” Etkinliğiyle Gençler E-Ticaret ve E-İhracat Fikirleri Üretti

Oba Beyi

Administrator
Yönetici
Yetkili
26162418_m.jpg

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi kapsamında, gençlerin dijital becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. E-ticaret ve e-ihracat temalı “GençTek İzmir Ideathon” programı, öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri üretmesine ve dijital girişimcilik alanında deneyim kazanmasına imkan sağladı.

Etkinlik, İzmir’de farklı liselerden katılan öğrencileri bir araya getirerek takım çalışması ve proje geliştirme odaklı bir ortam sundu. Katılımcılar, belirlenen süre içerisinde kendi marka fikirlerini oluşturdu, pazar araştırması yaptı ve e-ticaret odaklı iş modelleri geliştirdi.

Program boyunca öğrencilere sektör temsilcileri ve eğitim uzmanları rehberlik ederek, dijital ticaret süreçleri, marka oluşturma, ürün seçimi ve pazarlama stratejileri gibi konularda bilgi aktardı. Bu sayede gençler, yalnızca teorik değil aynı zamanda uygulamalı bir öğrenme süreci de deneyimledi.

Etkinliğin temel hedefi; öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek, problem çözme yeteneklerini artırmak ve onları geleceğin dijital ekonomisine hazırlamak olarak açıklandı. Ayrıca proje, gençlerin girişimcilik ruhunu güçlendirerek teknoloji üretme kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen RoboKod projesi, öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırarak onları üretken bireyler haline getirmeyi hedefleyen kapsamlı bir eğitim modeli olarak dikkat çekiyor.

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
138
Kullanıcılar
12
Son üye
ilker yansımaz
Geri