Türkiye şirketim ile Amazon yurtdışına satış yapmak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bunto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bunto

Kafa Üye
Arkadaşlar Amazon'da hali hazırda satış yapıyorum. Türkiye mağazam ile Avrupa ve Amerika Amazon'da satış yapmak istiyorum. Nasıl yol izlemeliyim. Yoksa yurtdışı firması mı kurmam gerekiyor?

Amazon'da satış yapıyorsanız, diğer ülkelerde mağaza için başvuru yapmanız gerekiyor.
Seller Central sol üst köşede logo yanında mağaza isminize tıklayın. Hesap Seçme bölümü gelecektir. Oradan Amazon diğer ülkelerdeki mağazalarını listeleyecek. İstediğiniz mağazayı seçerek başvuru oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler ek belgeler ve doğrulamalar isteyebilir.

Soru: Yoksa yurtdışı firması mı kurmam gerekiyor?
Küçük ölçekli yapacaksanız kendi firmanız ile devam edin. Eğer büyük ölçekli düşünüyorsanız Yurtdışı firması ile devam etmeniz doğru olacaktır. İlerde mağaza kapanması gibi sorunlar ile karşılaşmamak adına ve e-ticaret yapacağınız ülkenin mevzuatına daha uygun hareket edebilmeniz için uygun olanı budur.

Amerika'da yapmayı düşünürseniz buradaki şirket kurulumu yapan firmaları araştırabilirsiniz.

Avrupa'da şirket kurmak isterseniz, İngiltere en makul olan ülke. Kurması daha kolay ve yüksek sermaye gerektirmiyor. 1 sterlin sermaye gösterebiliyorsunuz.
Şirket kurulumu için tavsiyem: ingiltere.limited olacaktır.

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
138
Kullanıcılar
12
Son üye
ilker yansımaz
Geri