Woocommerce kullanıcıları hangi eklentinin olmasını isterdiniz?

Oba Beyi

Administrator
Yönetici
Yetkili
Merhaba arkadaşlar,

Hangi eklentinin olmasını ve işlerinizi kolaylaştırmasını isterdiniz? Sitemsel bir eklentimi istersiniz yoksa işlevsel tasarım/sistem yönetimi mi?

Eksikliğini duyduğunuz eklentiler ve olması gerekenleri tartışabiliriz.

Şuanda kullanmıyorum. Fakat, sistemi yavaşlatan tema problemi esas sorunlarımdı.
Eklenti olarak, sipariş butonları (hemen al, whatsapp sipariş ver, teklif al)gibi ile çok sorunlarım vardı. Tema dosyaları üzerinden düzenlemeler yapmak zorunda kaldık.

Şuanda kullanmıyorum. Fakat, sistemi yavaşlatan tema problemi esas sorunlarımdı.
Eklenti olarak, sipariş butonları (hemen al, whatsapp sipariş ver, teklif al)gibi ile çok sorunlarım vardı. Tema dosyaları üzerinden düzenlemeler yapmak zorunda kaldık.

@Nefes tam sorunu bilmiyorum ama cache eklentileri ile temayı rahatlatabilirdin.
Tema üzerinden butonları düzeltebildiysen daha iyi olmuş. Eklenti olsaydı siteyi daha çok yorardı. :)

Buton meselesi çoğu zaman eklentinin değil, eklentinin nereye yazdığının sorunu. "Hemen al / WhatsApp ile sipariş / teklif al" eklentilerinin büyük kısmı butonu doğrudan tema şablonuna basıyor, tema güncellenince de kayboluyor. woocommerce_after_add_to_cart_button hook'una bağlananlar tema dosyasına hiç dokunmadan çalışıyor; eklenti seçerken tek başına buna bakmak epey dert kapatıyor.

Bende asıl eksik gördüğüm taraf fiyat ve stok tarafı: Woo'yu tek kaynak yapıp pazaryerlerini oradan besleyen, senkron bozulduğunda hangi üründe patladığını söyleyen bir eklenti. Var olanların çoğu XML üretiyor ama hata olduğunda sessiz kalıyor.

Bende asıl eksik gördüğüm taraf fiyat ve stok tarafı: Woo'yu tek kaynak yapıp pazaryerlerini oradan besleyen, senkron bozulduğunda hangi üründe patladığını söyleyen bir eklenti. Var olanların çoğu XML üretiyor ama hata olduğunda sessiz kalıyor.

Hocam @CatCode Woocommerce'yi tek kaynak yapmak yerine, sade bir yazılım ile bu işi çözmek daha mantıklı geliyor. Wordpress tabanlı olduğu için sistemi çok yoracaktır. Büyük projelerde yüksek maliyet ve sorunlar çıkarabilir.

Kaynağın Woo olması ile senkronu Woo'nun çalıştırması ayrı şeyler, ben ilkini kastetmiştim. Veri Woo'da dursun ama besleme işini dışarıdaki küçük bir servis yapsın: REST'ten ya da read-replica'dan okur, XML'i kendi tarafında üretir, siteye yük binmez. Asıl yoran şey feed'in WP-Cron içinde, ziyaretçi isteğiyle tetiklenerek üretilmesi.

Kaynağı ayrı yazılıma taşımak da bedava değil: bu sefer iki doğru oluyor ve klasik "panelde fiyat değişti, sitede değişmedi" durumu çıkıyor. Büyük projede ben yine tek doğru tutup senkronu dışarı alırdım; asıl fark, hata olduğunda hangi üründe patladığını söyleyen bir log var mı yok mu.

Aynen, burada kritik nokta verinin WooCommerce’de durması değil, feed üretiminin WooCommerce üzerinde çalışmaması. Tek veri kaynağı WooCommerce kalıp XML üretimi harici bir servis tarafından yapılırsa hem site yükü azalır hem de fiyat/stok tutarsızlığı riski düşer. İyi bir loglama sistemi de hangi ürünün neden hata verdiğini net göstermeli.

Geri